Abbring behoudt elfde plaats in Finland

31 juli 2016 om 01:41
nl
Tijdens de tweede dag van de WK Rally van Finland heeft Kevin Abbring (Son) zichzelf gehandhaafd op de elfde plaats in het algemeen klassement. "Vandaag was het een kwestie van de balans vinden tussen snelheid en risico's beperken", liet Abbring weten aan het einde van de dag.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

De dag begon voor de Hyundai fabrieksrijder met een reality check. Vóór hem crashte een rijder, waarna Abbring moeite had zijn ritme te vinden. "Als mensen die voor je staan crashen word je herinnert dat we ook de nodige voorzichtigheid in acht moeten nemen" meent Abbring. Hij schoof hierdoor de top tien in, maar zag op de voorlaatste proef een Finse rijder voorbij komen en staat weer elfde.
Elke proef aanpassingen"Het is niet realistisch om te denken dat je meteen met de snelste mee kunt, de eerste keer in een vierwiel aangedreven auto in Finland en überhaupt de eerste keer in deze auto in competitie. We blijven elke proef zaken aanpassen aan de auto" vervolgt hij. Los daarvan ondervond hij ook enkele technische issues.
"Het doel is nog altijd de top tien", klinkt Abbring strijdlustig in de wetenschap dat hij, tijdens de laatste dag, maar zes seconden goed te maken heeft op de rijder voor hem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.