Met stenen gooiende jongeren aangehouden in Wijbosch

31 juli 2016 om 14:46 • Aangepast 21 november 2020 om 08:34
nl
Twee jongens van zeventien zijn zaterdagnacht in Wijbosch aangehouden voor baldadigheid. De twee gooiden al fietsend iets voor drie uur op de Eerdsebaan met stenen. Ook gooiden ze een aantal borden omver, zo laat een wijkagent op Twitter weten.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De twee maakten deel uit van een groep baldadige jongeren. Twee buurtbewoners die op weg naar huis waren, spraken het groepje jongens en meiden aan op hun gedrag. Ook belden zij de politie. De twee jongens verklaarden hun gedrag als 'balorigheid'.
In Wijbosch, gemeente Schijndel, is het de laatste weken vaker raak als het gaat om vandalisme. Fietsenstallingen, bushokjes, verkeersborden en kunstwerken moeten het ontgelden.
Duizenden euro's schadeDe schade als gevolg van de vernielingen loopt behoorlijk in de papieren. De gemeente Schijndel liet eerder weten dat de schade per dag zo’n drieduizend euro bedraagt. De vernielingen worden vooral ’s nachts en in het weekend gepleegd.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De twee jongens uit Volkel en Veghel die zaterdagnacht werden aangehouden, worden doorverwezen naar Halt. De gemeente heeft met de politie afgesproken dat er in Wijbosch extra wordt gesurveilleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.