Meisje (12) bewusteloos op straat na 'spelletje' hyperventileren

31 juli 2016 om 15:19
nl
Een meisje van twaalf is zaterdag op straat in Lage Mierde bewusteloos geraakt nadat ze een hyperventilatie-spelletje had gespeeld. Volgens de politie deden er meer kinderen aan mee. Het meisje viel flauw nadat ze door veel en snel ademen, hyperventilatie bij zichzelf opwekte.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Volgens een woordvoerder van de politie heeft het meisje niks overgehouden aan het spelletje. Wel geeft hij aan dat zijn collega’s en andere hulpverleners die ter plekke kwamen behoorlijk schrokken van het voorval.
De politie in de regio Reusel-De Mierden waarschuwt op haar Facebookpagina voor dit soort spelletjes waarbij kinderen elkaar uitdagen. Voorbeelden die worden genoemd zijn onder meer de choking game waarbij kinderen elkaars keel dichtknijpen. En de cinnamon game waarbij het de bedoeling is binnen een minuut een eetlepel kaneel door te slikken.
Risico op verstikkingIn beide gevallen bestaat het risico op verstikking. “Ouders, praat met jullie kinderen over deze 'spelletjes' en de gevolgen ervan. Wij willen niet binnenkort bij u aan de deur staan met slecht nieuws”, waarschuwt de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.