Gemeente Tilburg wil niets zeggen over bezoekersaantal kermis; ze is wel blij met goede sfeer - Omroep Brabant
Video

Gemeente Tilburg wil niets zeggen over bezoekersaantal kermis; ze is wel blij met goede sfeer

31 juli 2016 om 17:09
nl
De gemeente Tilburg wil niet zeggen hoeveel mensen dit jaar een bezoek hebben gebracht aan de kermis, die zondagavond wordt afgesloten. Belangrijker dan het aantal vindt kermiswethouder Erik de Ridder dat Tilburg de stad met de beste kermis wil blijven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vorig jaar trok het evenement tussen de 1,3 en 1,4 miljoen bezoekers. Het enige wat ze dit jaar kwijt wil, is dat het er 'waarschijnlijk meer' zijn geweest.
'Uniek als kermis'De Ridder: “Ik vind die bezoekersaantallen eigenlijk helemaal niet zo interessant. We zijn als kermis uniek en wat ik vooral belangrijk vind, is dat er een goede sfeer hing. Eén van de hoogtepunten voor mij was Roze Maandag. Met alle onrust in de wereld om ons heen, ben ik trots dat Tilburg op een ontspannen manier een feest van gelijkheid en gelijkwaardigheid heeft gevierd.”
Politie en ehbo hadden het minder drukDe politie kon ook merken dat de sfeer goed was. Dit blijkt namelijk uit onder meer het aantal aanhoudingen, dat met 25 de helft minder was dan vorig jaar. Wel moesten drie wagens weggesleept worden, omdat ze op de calamiteitenroutes stonden.
LEES OOK: Tilburgse kermis in getallen: meer bezoekers, minder gezeik
De ehbo’ers hadden het eveneens minder druk. Moesten vorig jaar nog zevenhonderd mensen zich laten behandelen voor blaren, lichte verwondingen en insectenbeten; dit keer ging het om ruim vierhonderd kermisgangers. De brandweer hoefde slechts zevenmaal uit te rukken: drie keer minder dan in 2015.    
Ook kermisexpo in trek   De gemeente liet nog wel trots weten dat zondagmiddag de 35.000e bezoekers van de kermisexpositie in het zonnetje werd gezet. Dit is meer dan ooit, waarmee volgens de gemeente is aangetoond dat ook de traditie van de kermiswereld nog steeds leeft. Het aantal deelnemers aan de gehandicaptenmiddag werd eveneens 'gecommuniceerd'. Dat waren er 1260, een absoluut record.  
'Volgend jaar nog beter'De Ridder kijkt nu al uit naar volgend jaar. In 2017 wordt namelijk de 450e jubileumeditie gehouden. Volgens de wethouder wordt de kermis dan nog beter. Hij heeft er alle vertrouwen in dat dit doel in samenwerking met de exploitanten, horeca en bewoners van de binnenstad kan worden verwezenlijkt.[youtube:body:https://youtu.be/DkuUBqSA3nw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.