Kevin Abbring negende in WRC Rally van Finland

31 juli 2016 om 18:08
nl
Coureur Kevin Abbring uit Son is op de laatste dag van de WRC Rally van Finland nog twee plaatsen opgeschoven en als negende geëindigd aan het stuur van de Hyundai I20 WRC.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

“Gezien de omstandigheden ben ik blij met hoe het gegaan is. Dit was een ontzettend belangrijke leerervaring” aldus Abbring na de finish.
Missie geslaagdDe missie voor de laatste dag was voor aanvang duidelijk: de top tien in rijden. Dat lukte ruimschoots. Deels door een crash van Ott Tänak uit Estland,  maar ook de kloof met de auto vóór Abbring werd op eigen kracht overbrugd.
“We hebben geen fouten gemaakt en nemen een top tien klassering mee naar huis vanuit Finland. Het ging elke proef beter, we hebben telkens onze pacenotes aangepast en ook nog het doel gehaald wat we voor onszelf gesteld hadden”, laat Abbring weten. Bovendien scoorde Abbring voor de tweede rally op rij WK-punten.
Het vervolg van het seizoen voor Abbring staat nog niet vast. Hij gaat verder met ontwikkelingswerk aan zowel de klantenauto van Hyundai als de 2017-auto voor het WRC team. Of daar nog een wedstrijd in past, wordt later duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.