Video

Harry Potter lokt dreuzels weer massaal naar boekhandel

1 augustus 2016 om 10:04 • Aangepast 21 november 2020 om 08:34
nl
De Eindhovense boekhandel Van Piere ging er speciaal voor open op zondag: boek nummer acht in de Harry Potter-reeks. Kinderboekenschrijfster J.K. Rowling had gezworen dat er geen nieuw Harry Potterboek zou komen, maar toch kon ze het niet laten. Sinds zaterdagnacht ligt het script van een nieuw Harry Potter-toneelstuk als boek in de winkels.
Profielfoto van Heijster Saskia van
Geschreven door
Heijster Saskia van

Bij Van Piere hielden ze zondagochtend een speciaal Harry Potter-ontbijt. Met Engelse scones, maar ook met boterbier en een gouden snaai toe.
De Potter-fans waren er wel voor te porren: binnen twee weken was het bijzondere ontbijt al volgeboekt. "We moesten al vrij snel zeggen: we zitten vol; anders waren de scones niet aan te slepen geweest", zegt eigenaar Jan Verhagen.
GeheimDe Potter-boeken zijn altijd met strenge geheimhoudingsplicht omgeven en ook dit keer mocht er voor de lancering van het boek The Cursed Child niks naar buiten komen. Verhagen: "Alles zat ook heel geheimzinnig verpakt met nep-ISBN-nummers. Dus ik heb het ook nog niet gelezen."

Wachten op privacy instellingen...

En zoals altijd wanneer Rowling met haar toverstokje zwaait, stonden ook nu de Dreuzels in de rij voor het nieuwste boek. Tijdens het ontbijt met de mond nog vol scones zaten de Potter-fans al te lezen.

Wachten op privacy instellingen...

Overigens is het boek er alleen nog in het Engels. Wie de Nederlandse vertaling wil lezen, moet nog geduld hebben tot november.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.