Video

'Klaar voor het seizoen', PSV vol vertrouwen na winnen Johan Cruijff Schaal

1 augustus 2016 om 09:24 • Aangepast 21 november 2020 om 08:34
nl
Landskampioen PSV heeft het seizoen zondag op de best mogelijke manier afgetrapt. De Eindhovenaren pakten bij de eerste de beste kans eremetaal door in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 1-0 te winnen van bekerwinnaar Feyenoord. Het is de elfde keer dat PSV de Johan Cruijff Schaal in de prijzenkast mag zetten.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

PSV was in de eerste helft de betere ploeg, maar kon dat lange tijd niet uitdrukken in de score. Zo miste Luuk de Jong een strafschop en lepelde Pereiro in kansrijke positie naast.
Vlak voor rust kwamen de Eindhovenaren alsnog en verdiend op voorsprong toen Davy Pröpper de verre hoek vond met een schuiver.

Wachten op privacy instellingen...

Rollen omgekeerdIn de tweede helft waren de rollen omgekeerd met Feyenoord als sterkere ploeg. De Rotterdammers hadden het vizier echter ook niet op scherp en zagen Vilhena, Kuyt en Toornstra missen alvorens een kopbal van Botteghin van de lijn werd gehaald.
PSV, met de van een blessure teruggekeerde Jorrit Hendrix als uitblinker, kwam daarna eigenlijk niet meer in de problemen. Sterker nog: Jetro Willems miste in de voorlaatste minuut nog een dot van een kans op de 2-0.
“In de eerste helft hadden we vaker moeten scoren”, zei matchwinner Davy Pröpper. “In de tweede helft voetbalden we minder en liepen we achteruit. Feyenoord kreeg daardoor kansen en weer geloof. Maar goed, als je zo’n finale speelt, wil je hem ook winnen. Wij zijn klaar voor het seizoen.”
Opluchting“Ja, ik ben opgelucht en heb Davy bedankt dat hij die goal maakte”, lachte Luuk de Jong na afloop. “Je wil de penalty binnen schieten en je team helpen. Dat gebeurt niet, maar gelukkig blijven we doorgaan en maken we in die eerste helft alsnog een goal.”
En over zijn gemiste strafschop? "Oh, ik ben niet bang om de volgende keer weer achter de bal te gaan staan."

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...


"Een prijs winnen went nooit", zei trainer Philip Cocu na afloop. "We hebben gespeeld om te winnen. Onze tweede helft verdiende niet de schoonheidsprijs, maar uiteindelijk hebben we de schaal wel gewonnen. Dat was het doel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.