Video

Party is over: 'kleine vissen' in grote drugszaak Trefpunt krijgen tot twee jaar cel

1 augustus 2016 om 12:51 • Aangepast 21 november 2020 om 08:33
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft maandagmiddag uitspraak gedaan tegen de eerste vier verdachten van Operatie Trefpunt. Bij een grote politieactie werden begin april meer dan vijftig mensen gearresteerd. De politie deed op meer dan honderd plekken invallen. Het bedrijf Party King in Best was het trefpunt voor drugscriminelen.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Party King was, als feestverhuurbedrijf, de dekmantel van drugscriminelen. In een onopvallend pandje op een bedrijventerrein in Best werden jarenlang drugsdeals gesloten. Op maandag 4 april viel de politie het pand binnen. Justitie sprak van een rovershol.
Bont gezelschapMaandag deed de rechtspraak uitspraak tegen een aantal 'kleine vissen'. Zo hoorde een Amsterdamse marktkoopman eerder een celstraf van 20 maanden tegen hem eisen. Hij moet van de rechter één jaar de cel in, met aftrek van voorarrest. Als drugskoerier reed de Amsterdammer regelmatig naar Party King.

Wachten op privacy instellingen...

De 53-jarige Frank R. uit Best teelde hennep, tapte illegaal stroom af en had een geladen wapen in huis. Hij is veroordeeld tot twee jaar celstraf voor wapenbezit en hennepteelt. Tegen hem was 12 maanden cel geëist.
'Kleine vissen'Een 47-jarige man uit Dordrecht, die lid is van een motorclub Black Jackets had wapens in zijn garagebox verstopt en bijna 50.000 erectiepillen. Hij stelde dat hij onschuldig was, maar hoorde toch hij drie jaar cel tegen zich eisen. De rechtbank oordeelde dat hij twee jaar celstraf verdiende, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
Tegen een vrouw die op het woonwagenkamp van Waalre woont is een werkstraf geëist van 240 uur voor verboden wapenbezit. Uiteindelijk krijgt zij een taakstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Een advocaat zei tijdens het proces, dat het hier om de kleinere vissen gaat in dit enorme strafdossier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.