Video

Aan alles komt een eind, kermisexploitanten in Tilburg breken af en verkassen naar volgende kermis

1 augustus 2016 om 16:02 • Aangepast 21 november 2020 om 08:33
nl
Na tien dagen zwaaien en zwieren is er zondag een einde gekomen aan de Tilburgse Kermis. In het centrum van de stad stonden over een lengte van de vier kilometers traditiegetrouw de attracties opgesteld. De balans: mooi kermisweer, minimaal 1,4 miljoen bezoekers en tevreden exploitanten.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

De weekenden blijven favoriet bij de exploitanten. "Dat zijn voor ons de beste dagen", vertelt één van hen. "Doordeweeks zitten de mensen toch met werk en de kinderen."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Kritiek op Roze MaandagOver het algemeen kijken de exploitanten tevreden terug op de kermis in Tilburg. Alhoewel, de Roze Maandag is niet bij alle exploitanten even populair. "Dan komt er verkeerd publiek voor de kinderzaken", aldus een exploitant. Er komen op Roze Maandag genoeg mensen naar Tilburg maar volgens de exploitant komen die niet voor de attracties. "Welnee, die komen om te zuipen en om naar iedereen te komen kijken." Ondanks de kritiek op Roze Maandag kijkt hij wel terug op een geslaagde kermis. "Ik heb een goede boterham verdiend."
LEES OOK : 14.000 liter gezeik en 80.000 kilo afval: Tilburgse Kermis in cijfers

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.