Jeslin (3) niet onder de indruk van zwemdiploma C: 'Mag ik nou nooit meer naar zwemles?'

1 augustus 2016 om 16:42
nl
‘Mag ik nou nooit meer naar zwemles?’ De reactie van de 3-jarige Jeslin van den Broek uit Veghel nadat ze zondag als jongste ooit in Nederland haar zwemdiploma C behaalde. Echt onder de indruk is de peuter volgens haar moeder Christanie niet. ‘Het leukste vindt ze nog dat ze juf Kim in het water heeft mogen duwen’, vertelt ze.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Haar moeder omschrijft Jeslin als een echte waterrat. In het zwembad van opa en oma zwom ze vorig jaar al elke dag wanneer het mooi weer was. “In december besloten we haar toch maar eens een proefles te laten volgen. Zodat ze zich ook kan redden wanneer ze bijvoorbeeld in het water valt”, legt Christanie uit.
Jeslin ging meteen als een speer. “Kan ze dat al allemaal?”, vroegen de zwemleraren. De peuter was niet uit het zwembad weg te krijgen. Heel snel had ze dan ook al haar A- en B-diploma op zak.
Even genoegEn dat was volgens Christanie nooit het doel. “Maar het liep nu eenmaal zo. En nu heeft de kleine Jeslin dus ook het dilpoma-C binnen. Hiermee is het volgens haar moeder even genoeg.
Het mooiste vindt Jeslin volgens Christanie het zwemmen met kleren aan. Toen ze dat voor het eerst mocht, wilde ze de kleren heel de les aanhouden. “En als ze iets in haar hoofd dan doet ze het”, lacht Christanie.
Zwemmen bij opa en oma  Nu is het alleen wachten op mooi weer zodat Jeslin weer kan zwemmen bij opa en oma. Want dat doet ze volgens haar moeder het allerliefst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.