Is jouw fiets gejat in Eindhoven? Dankzij een lokfiets zijn er acht teruggevonden

1 augustus 2016 om 17:01 • Aangepast 21 november 2020 om 08:33
nl
De politie in Eindhoven heeft een aantal gestolen fietsen gevonden, maar is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaren. Afgelopen zondag zagen agenten dat een lokfiets in beweging kwam en die fiets bracht de politie vrij gemakkelijk naar een huis in Eindhoven.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De lokfiets was weggezet op een willekeurige locatie. In de fiets zit een GPS-tracker die de politie op afstand kan volgen. Via de tracker werd duidelijk dat de fiets tot stilstand kwam in de voortuin van een huis in Eindhoven.
Acht gestolen fietsenDe lokfiets was echter niet alleen. Naast de politiefiets stonden er nog eens acht fietsen in de tuin. De politie vermoedt dat ook die fietsen van diefstal afkomstig zijn, maar kan geen aangiftes terugvinden in hun systeem.
Daarom wordt gevraagd om de hulp van het publiek. Als jouw fiets onlangs gestolen is en je herkent ‘m op de foto’s van Politie Eindhoven, dan kan je contact opnemen met ze.

Wachten op privacy instellingen...

Bij de actie is een verdachte aangehouden. Hij kwam naar buiten toen de politie voor de deur stond. Vervolgens ontkende hij dat hij betrokken is geweest bij de diefstal van de lokfiets.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.