Video

Zandsculpturenroute Oss geïnspireerd door werk van Jeroen Bosch

1 augustus 2016 om 23:04
nl
Ze staan op plekken waar je ze niet zo snel zou verwachten: in een etalage, op een terras of zelfs op de bar. In Oss hebben ze nu naast het gewone zandsculpturenfestival ook een zandsculpturenroute. De kunstwerken zijn delen uit de het beroemde schilderij van Jeroen Bosch De Tuin der Lusten.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Als ze het in Den Bosch kunnen, dan kunnen wij het ook, moeten ze in Oss hebben gedacht. Ze wilden graag meeliften met het succes van het Jeroen Bosch-jaar.
Oss heeft slim ingehaakt“Hij is wel geboren in Den Bosch, maar hij schilderde ook in de omgeving er omheen,” aldus Caroline Belt van het zandsculpturenfestival Brabant. “Omdat de Tuin der Lusten niet naar Den Bosch kon komen, hebben wij als Oss daarop ingehaakt. We hopen dat mensen die in Den Bosch zijn ook naar Oss en omgeving komen.”
De route is gratis te downloaden. Binnen de stad is alles te belopen. Als je alle kunstwerken wil zien, moet je toch met de fiets of de auto. Tegelijkertijd met de route is ook het Zandsculpturenfestival Brabant in Oss. Thema dit jaar is Hollywood.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.