‘Gastvrouw verdwijnt niet helemaal op internaat’, reageert directeur BJ Brabant op open brief

2 augustus 2016 om 12:40
nl
De rol van gastvrouw verdwijnt niet helemaal bij Bijzonder Jeugdwerk Brabant in Deurne. Dat laat directeur Hub Bloebaum dinsdag weten. Hij reageert op de open brief van Bep Oosterveen, die zegt dat ze haar baan als gastvrouw verliest door flinke bezuinigingen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De brief van Oosterveen wordt massaal gelezen en gedeeld op Facebook. Volgens haar is een gastvrouw onmisbaar voor de kinderen, die om uiteenlopende redenen in een internaat verblijven. “Ze moeten al zoveel missen en nu gaat er weer iets voor hun verdwijnen”, schrijft ze in haar relaas.
Keuzes maken“Ik begrijp haar brief helemaal”, reageert Bloebaum. “Het is niet niks, maar aan de andere kant worden wij geconfronteerd met flinke bezuinigingen. Er komt aanzienlijk minder budget naar ons toe en dus moeten we zorgvuldig keuzes maken in wat mogelijk is.”
Volgens Bloebaum moeten zes van de tien gastvrouwen plaatsmaken. Vier van hen blijven dus gewoon in dienst en dat betekent dat de gastvrouwen niet helemaal verdwijnen op het internaat. “We moeten door de bezuinigingen ook groepen sluiten. Er zijn straks dus ook minder jongeren”, aldus Bloebaum.
Niet wenselijkDe directeur benadrukt dat het schrappen van het merendeel van de gastvrouwen niet wenselijk is. “Zij doen echt goed werk, maar we ontkomen er niet aan om te snijden in ons personeel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.