Is dit de oplossing voor lelijke oplaadpalen?

2 augustus 2016 om 14:55
nl
Oplaadpalen voor elektrische auto's schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze nemen ruimte in beslag en zijn vaak niet heel mooi. Net afgestudeerd ex-student Alain de Schutter van Avans Hogeschool in Breda ontwikkelde daarom samen met Aarnoud van Beelen een ondergrondse oplaadpaal voor elektrische auto's.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Ze deden dat in opdracht van het bedrijf TecforRec. De ondergrondse oplaadpaal blijkt een enorm succes. Verschillende gemeenten en de auto-industrie tonen interesse voor de zogeheten Streetplug. Ook vanuit het buitenland.
[Youtube:body:https://youtu.be/il_P6VDSutU]
PilotInmiddels zijn de twee mannen met hun Streetplug zelfs genomineerd voor een belangrijke prijs. "We zijn nu ook nog eens genomineerd voor de Accenture Innovation Award. Dat is fantastisch. Er kan op ons gestemd worden."
De eerste proef met de Streetplug loopt inmiddels in Venlo. Daar is één laadvoorziening geplaatst bij het gemeentehuis. De ambtenaren van de gemeente Venlo mogen hem uitproberen. Halverwege dit jaar komen er nog vijf tot tien ondergrondse laadpalen bij in Venlo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.