Veel directeuren van woningcorporaties verdienen nog steeds te veel

2 augustus 2016 om 15:53
nl
De directeuren van woningcorporaties krijgen elke maand nog steeds meer geld bijgeschreven dan volgens de norm eigenlijk mag. Dat blijkt uit onderzoek van het Brabants Dagblad. SP in Den Bosch vindt dit 'onverkoopbaar' en heeft hier raadsvragen over gesteld.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De norm ligt volgens de wet op 130.600 euro per jaar. Directeuren mogen in verband met een overgangsregeling nog een paar jaar meer verdienen. En dat doen ze dan ook massaal, zo schrijft het BD.
Harrie Windmüller van BrabantWonen voert de lijst aan met 211.000 euro. Rob Vinke van het Tilburgse TBV kan rekenen op 207.000 euro. En 195.000 euro werd er bij Gerard Velthuizen van Woonwijze in Vught bijgeschreven. Hij zit sinds half juni thuis, omdat er veel kritiek kwam op zijn salaris.
Ook goede voorbeeldenZijn er dan alleen maar graaiers bij de woningcorporaties? Nee. Zo mag Ronald Marx van Leystromen uit Rijen vanwege de overgangsnorm nog 167.000 euro verdienen, maar verdient hij slechts 148.800. Een ook directieleden van WonenBreburg zitten ruim onder de 167.000 euro.
Volgens de SP in Den Bosch kan het bedrag boven de norm beter besteed worden aan de bouw en het onderhoud van woningen. Zij hebben woensdag schriftelijke vragen gesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.