Moordpoging op dochters; 'Als ik het terug kon draaien deed ik dat' - Omroep Brabant

Moordpoging op dochters; 'Als ik het terug kon draaien deed ik dat'

2 augustus 2016 om 19:27 • Aangepast 21 november 2020 om 08:32
nl
"Als ik het terug kon draaien deed ik dat". Dat zei Georg K. uit Best. Hij stak in maart van dit jaar zijn huis in brand. Zijn twee dochters ontsnapten ternauwernood aan de dood. K. moest dinsdag voor de rechter in Den Bosch verschijnen. In een regiezitting werd besproken hoe ver het onderzoek is.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Justitie wil de man poging tot moord danwel poging tot doodslag ten laste leggen. De man wordt nog steeds door psychologen onderzocht. Hij was als militair in Bosnië en heeft daar mogelijk een trauma opgelopen. Tijdens de zittingen bleek dat er gaten in zijn geheugen zitten.

Wachten op privacy instellingen...

TegenstrijdighedenDe advocaat van Georg K. stelde dat in de verklaring van één van de geredde dochters tegenstrijdigheden zitten. Hij wilde de ex-vrouw van de verdachte horen om meer duidelijkheid te krijgen. De Officier van Justitie zag daar de noodzaak niet van in. Ook de rechter vond het niet logisch de moeder te horen over wat de dochter heeft verklaard.

Wachten op privacy instellingen...

ScheidingGeorg K. stak zijn huis in brand in een ultieme poging om zijn dochters (8 en 15 jaar) niets van een aanstaande scheiding mee te willen laten maken.
Zij wisten op het nippertje te ontsnappen aan de dood, met hulp van een buurman. Volgens de officier van justitie is het een wonder dat de meisjes nog leven. "Het scheelde niks, hij wilde een familiedrama maar met een dodelijk afloop."
Dochter op bezoek in gevangenisOndanks dat K. ervan verdacht wordt zijn kinderen te hebben willen vermoorden, is een van zijn dochters al op bezoek geweest in de instelling in Vught waar hij nu verblijft.
Op 25 oktober is de inhoudelijke behandeling van de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.