5000 euro voor het gouden idee tegen wateroverlast - Omroep Brabant

5000 euro voor het gouden idee tegen wateroverlast

2 augustus 2016 om 17:40
nl
Heb jij het gouden idee om wateroverlast na extreme regenval te voorkomen? Dan is Waterschap Aa en Maas naar jou op zoek. De beste plannen maken zelfs kans op een subsidie van maximaal 5000 euro.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De afgelopen maanden kwam het soms met bakken naar beneden. Er viel op sommige plekken zo veel water dat huizen onderliepen en straten soms uren blank stonden. "Deze extreme neerslag kunnen we niet voorkomen. Maar samen kunnen we de kans op wateroverlast wel verminderen", aldus William de Kleijn, bestuurder van het waterschap.
ZIE OOK: Kelders onder water, straten blank door noodweer: ‘Nog nooit zo extreem meegemaakt’
Een idee om die overlast tegen te gaan is bijvoorbeeld dat water niet meteen naar straten of sloten stroomt, maar bij mensen in de tuin blijft. Dat kan als mensen een tuin met weinig tegels hebben of veel gras, want daar wordt dan veel water in opgenomen. Maar een heel dak vol met planten of gras is ook een oplossing.
Samenwerken verplichtHeb jij een veel beter idee? Ga dan eens met je buren of de hele straat om de tafel zitten. Want alleen plannen die voor een groter gebied de overlast kunnen voorkomen, maken kans op die subsidie. Daarnaast moet het project binnen de bebouwde kom plaatsvinden.
Overigens is het niet zo dat elk project meteen 5000 krijgt. Per idee is dertig procent de maximale subsidie en daarbij is 5000 euro het maximum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.