Video

Lief! Mannelijke bouvier zorgt voor pasgeboren lammetje

2 augustus 2016 om 20:29 • Aangepast 21 november 2020 om 08:31
nl
Moeder natuur doet soms vreemde dingen. Dat weten ze ook bij pensionstal de Oude Pannehoef in Hank. Daar zorgt de tienjarige mannelijke bouvier voor een pasgeboren lammetje.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Whisky heet de hond en hij ontfermt zich over het lammetje zoals een moeder dat bij een kind doet. Alleen Whisky is een reu. "Ik denk dat hij van binnen een schaap is of iets dergelijks. Hij likt Kluifje constant schoon en als andere honden te dichtbij komen, gaat hij grommen", vertelt eigenaresse Adrienne Kivits.
VerstotenKluifje werd negen dagen geleden geboren in de wei van Adrienne. "Een drieling, maar hij kon niet goed op de benen staan waardoor de andere twee de melk opdronken."

Wachten op privacy instellingen...

En dus schakelde Adrienne de hulp van Whisky in. De bouvier zorgde in 2007 namelijk ook al eens voor een pasgeboren lammetje. "Hij is heel lief. Alleen, zelf heeft hij ook puppies gehad, maar daar keek hij niet naar om."
PamperenKluifje mag zich eerst nog laten pamperen door Whisky en wordt komende weken door Adrienne gevoed met de fles. Als Kluifje groot en sterk genoeg is, mag ze weer de wei in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.