'Zonder donor was ze er niet meer', Eva (7) bedankt haar helden op Facebook met filmpje

2 augustus 2016 om 19:44 • Aangepast 21 november 2020 om 08:31
nl
Ze is gek op het maken van filmpjes en optreden voor zo veel mogelijk mensen. Eva is zeven jaar oud, komt uit Beek en Donk en lijkt dus niet heel veel anders dan andere leeftijdsgenootjes. Maar stiekem is ze dat toch wel: Eva heeft namelijk sinds vier jaar een donorhart. En daar is ze nog steeds heel dankbaar voor, laat ze in een filmpje op Facebook zien.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

‘Dankjewel lieve donor’, is te zien in het filmpje. Eva houdt vellen papier omhoog met daarop teksten. ‘Dankjewel lieve papa en mama van mijn donor’, is ook op één van de A4’tjes te lezen.
Op 1 augustus was het vier jaar geleden dat Eva een nieuw hart kreeg. “Dat is elk jaar een bijzondere dag. Ik stelde aan Eva voor om een filmpje te maken en zij was meteen enthousiast. Ze loopt namelijk de hele dag met mijn telefoon rond om filmpjes te maken”, vertelt moeder Mary lachend.
Zelf tekst geschreven“Ik vond het heel leuk om te doen”, vertelt Eva. “Maar we zijn er best wel even mee bezig geweest.” Eva schreef de teksten in het filmpje namelijk allemaal zelf.

Wachten op privacy instellingen...

“Zonder de donor was onze Eva er niet meer geweest”, vertelt Mary. Eva had een ziekte aan haar hartspier. Die viel niet te genezen, er moest dus écht een nieuw hart komen.
Hoewel Eva nog erg jong is en niet alles bevat, heeft ze wel vragen rondom haar nieuwe hart. “Ze denkt dat het van een meisje was”, vertelt haar moeder. “Maar als ik dan zeg dat het ook een jongen kan zijn, dan zegt ze: ‘dan moet het wel een hele goeie jongen zijn geweest.’”
'Praat eens over donorschap'Met het filmpje hoopt Mary dat meer mensen eens nadenken over het donorschap. “Ik hoop dat mensen het er eens met elkaar over hebben. En zich registreren. Ook als ze geen donor willen zijn.”
Blij met de ouders van het kindje die besloten het hartje van hun zoontje of dochter wel te doneren, is ze nog steeds elke dag. 'Voor onze helden', schrijft de familie over de donor én de ouders van de donor. “Dit is iets waar we van hebben gedroomd. Ze is heel actief en kan eigenlijk alles doen”, vertelt ze trots.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!