Video

Lars Boom volgend seizoen naar Lotto-Jumbo

2 augustus 2016 om 19:35 • Aangepast 21 november 2020 om 08:31
nl
Lars Boom keert komend seizoen terug bij Team LottoNL-Jumbo. De 30-jarige wielrenner uit Vlijmen kwam in het verleden uit voor de voorgangers van de Nederlandse ploeg, Rabobank, Blanco en Belkin en komt vanaf 1 januari 2017 over van Astana. Hij wordt de kopman van Team LottoNL-Jumbo in de voorjaarsklassiekers en heeft voor twee seizoenen getekend.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

"Lars Boom komt zeer gemotiveerd terug naar zijn oude nest", zegt technisch directeur Nico Verhoeven. "Hij heeft in het verleden bewezen dat hij de klassiekers aankan en we willen samen met hem de laatste stap zetten richting die grote overwinning in een monument. Hij is een renner die op veel vlakken inzetbaar is. Hij kan een rol spelen in de sprinttrein en in grote rondes. Daarnaast willen we zijn tijdrit weer naar een niveau brengen waarmee hij voor de winst kan strijden."
LEES OOK: Lars Boom tweede in tijdrit Denemarken
Blij met terugkeerBoom wil bij Team LottoNL-Jumbo het gat op zijn erelijst invullen. "Ik vind het mooi om weer terug te komen naar Team LottoNL-Jumbo", geeft hij aan. "Het team heeft de afgelopen twee jaar grote stappen gezet in haar ontwikkeling. Kijk naar de sprinttrein met Dylan Groenewegen en de klassementstrein rondom Robert Gesink en Steven Kruijswijk."
Op jacht naar een grote klassieker"Na twee jaar Astana verwacht ik goed tot mijn recht te komen in de klassiekers. De ondersteuning en het vertrouwen van het team spelen daarbij een grote rol. Er ontbreken nog een paar dingen op mijn erelijst, voornamelijk een grote klassieke overwinning. Daarnaast wil ik samen met het team mijn tijdrit weer zorgvuldig oppakken. Het is mooi om te zien hoe de ploeg zoveel energie stopt in de ontwikkeling van het materiaal en specifieke training."
Weer méér veldrijdenMet zijn overstap denkt Boom in de winter ook weer meer tijd te kunnen besteden aan het veldrijden. "Ik denk zeker dat ik weer meer ga crossen. Maar een definitief programma moeten we natuurlijk nog gaan maken."
Maar tot die tijd is Boom nog in dienst van Astana, waarmee hij onder meer van 19 tot en met 25 september aan de Eneco Tour meedoet. De aankondiging van zijn overgang naar een nieuw team, liet Boom dinsdag over aan zijn dochtertjes:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.