Wat kost een ooglidcorrectie? Lijst met ziekenhuistarieven gepubliceerd

2 augustus 2016 om 20:06
nl
Zorgverzekeraar CZ heeft als eerste verzekeraar de tarieven van ziekenhuisingrepen gepubliceerd. "Wij vinden dat u mag weten wat uw zorg kost. En begrijpen dat u informatie over de prijs én kwaliteit van zorg wilt. Zodat u de beste keuze kunt maken", meldt CZ op zijn website.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

CZ geeft in eerste instantie inzicht in de tarieven die vallen binnen het maximale eigen risico van 885 euro. Toch blijken sommige behandelingen op de lijst duurder. De verschillen per ziekenhuis zijn groot. Zoals bij een ooglidcorrectie. Dit kost 1369 euro en 5 cent in Alkmaar, terwijl de kosten voor dezelfde ingreep in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven 676,17 euro zijn.
Het plaatsen van een spiraaltje is bijna overal ruim 300 euro, maar bij Bergman Kliniek in Naarden 'slechts' 189,24 euro. Het zijn maar een paar voorbeelden van een lange lijst.
Oproep ConsumentenbondMet de publicatie van de tarieven reageert CZ op de oproep van de Consumentenbond om zogenoemde gecontracteerde tarieven van ziekenhuisbehandelingen openbaar te maken.
De Consumentenbond wil dat alle zorgverzekeraars hun tarieven openbaar maken, zodat consumenten vooraf weten wat een ziekenhuisbehandeling kost en de tarieven van verschillende ziekenhuizen met elkaar kunnen vergelijken.
CZ zal de tarievenlijst de komende tijd steeds updaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.