Joke (43) uit Wijk en Aalburg overleden na bezoek Duitse kankerbehandelkliniek

3 augustus 2016 om 12:16
nl
Een vrouw uit Wijk en Aalburg is zaterdag overleden na een bezoek aan een Duitse alternatieve kankerbehandelkliniek. Dat meldt het Brabants Dagblad.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De 43-jarige Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg bezocht het Klaus Ross Center in Bracht, net over de grens bij Venlo. Ze had borstkanker en kreeg in de kliniek een alternatieve kankerbehandeling.
Vorige week is ze volgens de politie gestorven onder onopgehelderde omstandigheden. Kort daarvoor klaagde de patiënt over hoofdpijn en maakte ze een verwarde indruk.
Vijf dagen na behandeling overledenDaarna was ze niet meer aanspreekbaar. Zaterdag, vijf dagen na de start van haar behandeling, overleed ze in het ziekenhuis.
Op 13 juli had Van der Kolk via Facebook gevraagd of er mensen waren die ervaringen hadden met de desbetreffende Duitse kliniek, aldus de Rheinische Post.  
'Een fijne en betrokken collega'Sinds 1 december 2007 was Joke werkzaam bij de gemeente Aalburg als medewerker Financiën. De gemeente laat weten haar erg te missen. "In Joke verliezen wij een fijne en betrokken collega, die op veel terreinen actief was binnen onze organisatie. Wij zullen haar betrokkenheid en inbreng dan ook zeker gaan missen."
Joke laat een man en twee kinderen achter. "Wij wensen haar man André en hun kinderen Michael en Jill en verdere familie en vrienden veel kracht en sterkte toe om dit voor hen zo zware verlies te kunnen dragen", aldus de gemeente.
Meer doden in kankerbehandelkliniekDoor behandelingen in de kliniek in het Duitse Bracht zijn naast Joke meer mensen onder verdachte omstandigheden gestorven. De echtgenote van de Belgische vrouw Leentje Callens die daar net als de Aalburgse een alternatieve behandeling tegen kanker onderging, bevestigde tegen het Brabants Dagblad dat zij woensdag in Bracht onwel werd en donderdag in een ziekenhuis in Nijmegen overleed.
Bronnen stellen zelfs dat er nog een derde slachtoffer is, een Nederlandse man. Politie en justitie in Nederland en Duitsland willen alleen de dood van de Aalburgse bevestigen.
'Raadpleeg een arts'De politie roept patiënten met soortgelijke klachten op om een arts te raadplegen. Het Duitse Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in. Bij de kliniek was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.