Duitse kankerbehandelkliniek na overlijden Joke: 'Blijf ook altijd bij eigen arts'

3 augustus 2016 om 14:54
nl
Het Duitse Klaus Ross Center, waar de 43-jarige Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg een alternatieve behandeling onderging en later overleed, zegt dat zij patiënten altijd adviseren om ook contact te blijven houden met hun eigen arts. Het centrum laat dat in een officiële verklaring weten.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

"Onze bedoeling was en is om onze patiënten alternatieven te bieden die goed onderzocht zijn. Al onze patiënten wordt geadviseerd om contact te blijven houden met hun eigen arts", zo staat in de verklaring.
"We betreuren het dat in de pers wordt gesuggereerd dat onze kliniek verantwoordelijk wordt geacht voor het overlijden van onze patiënten." Behalve Van der Kolk zouden ook een Belgische en een Apeldoornse vrouw na de behandeling om het leven zijn gekomen.
GlucoseblokkersJoke van der Kolk had borstkanker en besloot zich in de kliniek in het Duitse Bracht, net over de grens bij Venlo, te laten behandelen. Zij zou onder andere elke dag glucoseblokkers toegediend krijgen. Zij werd na een paar dagen onwel en overleed in het weekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.