Acht droge alternatieven voor deze regenachtige zomerdag

3 augustus 2016 om 12:54
nl
Het is hartje zomer, maar daar merken we deze dagen niets van. Dinsdag regende het bijna de hele dag en ook woensdag hebben we te maken met een huilende hemel. Balen als je net vakantie hebt, maar gelukkig zijn er genoeg binnenactiviteiten te beleven in onze provincie.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Zo is het een geschikte dag om een filmpje pakken in de bioscoop. Lekker naar Ice Age met de kinderen of Star Trek Beyond voor de sci-fi liefhebbers onder ons. De keuze is reuze, dus er is voor ieder wat wils (als je van films houdt natuurlijk).
ZwembadAls je niet buiten kunt zwemmen, doe je dat toch binnen? Dat kan bijvoorbeeld bij golfslagbad De Tongelreep in Eindhoven. Aangezien het bad in september sluit, is dit een mooie gelegenheid om nog eens een plons te wagen voor het zover is. Het subtropisch zwembad van Sportiom in Den Bosch is ook een optie.
KnutselenDit is er eentje voor de jonkies. In Woensdrecht is een heus knutseldorp in een lokaal van het complex van Woningstichting Woensdrecht. Kinderen kunnen daar naar hartenlust knutselen en spelen.
JeugdlandBij Jeugdland in Etten-Leur kunnen kinderen ook heerlijk spelen en ravotten. Naast de buitenactiviteiten, valt er ook vanalles te beleven in een aantal tenten. Zo is er een spellentent en een theatertent. Onze verslaggever Floyd Aanen speelt woensdag ook een dagje mee.
Indoor speeltuinenMet die regen wordt buitenspelen toch een stuk minder leuk. Gelukkig zijn er ook indoor speeltuinen, onder meer in Valkenswaard, Veghel, Waalwijk en Breda. Klimmen, klauteren en rennen zonder een nat pak te krijgen!
SkydivenWe zagen een paar dagen geleden de Amerikaan Luke Aikins van 7,6 kilometer hoogte uit een vliegtuig springen zonder parachute, om vervolgens keurig in een vangnet te landen. Dat raden we je natuurlijk niet aan, maar bij Indoor Skydive in Roosendaal kun je in een windtunnel wél ervaren hoe zo’n vrije val nou precies voelt.
WinkelenEen korte broek met dit weer is natuurlijk geen optie. Tijd om te shoppen dus! Bij Rosada Fashion Outlet in Roosendaal vind je meer dan honderd merken maar dan net wat goedkoper. Het winkelcentrum is elke dag van tien tot zes uur open.
Thuisblijven kan ook!Geen zin om de deur uit te gaan? Thuis een spelletje doen, een filmpje op de bank of lekker kokkerellen zijn ook prima opties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.