NAC huurt Brandon Barker van Manchester City, Kean Bryan is in aantocht

3 augustus 2016 om 16:18
nl
Brandon Barker wordt de derde speler van Manchester City die NAC komt versterken. De aanvaller traint momenteel mee met de Bredase club terwijl een huurovereenkomst in de maak is. Dit weekend verwacht de club ook City-speler Kean Bryan.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Hans Smulders, technisch directeur van NAC, is momenteel in Engeland om met Manchester City de huurovereenkomst af te kaarten. Dat lijkt een formaliteit, vandaar dat Barker al bij NAC traint.
"Dat is aan Hans", zegt trainer Marinus Dijkhuizen van NAC. "Hij komt hier wat sfeer proeven en dan hoop ik dat het dit weekend voor elkaar komt. Je weet het nooit, maar normaal gesproken, zie ik dit niet fout gaan."
PublieksspelerBrandon Barker komt uit de jeugdopleiding van Manchester City, de Engelse club uit de Premiership waarmee NAC een samenwerkingsverband heeft.
"Het is een tweebenige speler, die als links- en rechtsbuiten kan spelen", zegt NAC-coach Dijkhuizen over Engelsman Barker. "Hij heeft een goede individuele actie, is heel technisch, niet supersnel, maar zeker voor het publiek heel interessant om naar te kijken."
Vierde speler van CityOverigens hoopt NAC nog een speler van Manchester City te mogen verwelkomen. Kean Bryan sluit dit weekend aan. "Hij is in het begin van de voorbereiding aan zijn pols geblesseerd geraakt", zegt trainer Marinus Dijkhuizen. "Hij is geopereerd en hoort vrijdag van de chirurg of hij weer duels mag spelen. Dan komt hij deze kant op en hoop ik dat hij volgende week aansluit."
Samenwerkingsverband met Manchester CityBryan zou daarmee de vierde speler worden die door Manchester City aan NAC wordt uitgeleend. Toch rijzen er ook wat vragen over het samenwerkingsverband tussen de Engelse club en NAC. Dat NAC de spelers voor het uitkiezen zou hebben, zoals bij de start van de samenwerking werd gesuggereerd, klopt niet helemaal. Zo gaat spits Enes Ünal nu bijvoorbeeld bij FC Twente aan de bak en bestaat ook de kans dat de begeerde Bersant Celina naar Enschede gaat in plaats van Breda. De Tukkers betalen daar overigens, in tegenstelling tot door NAC geleende spelers, wel een huursom voor.
"Ik snap dat het voor de buitenwereld soms overkomt van 'hoe zit dat nou met die samenwerking?", zegt Marinus Dijkhuizen. "Uiteindelijk gaan er hier gewoon vier of vijf spelen en dat zijn stuk voor stuk goede spelers. Het is zeker geen derde garnituur. Wij wisten welke spelers er beschikbaar waren als we in de eredivisie zouden spelen en welke in de Jupiler League. Zij hebben bijvoorbeeld heel duidlelijk aangegeven dat ze Enes Ünal in de eredivisie wilden stallen. Als dat niet was gelukt, zou hij alsnog naar NAC zijn gekomen."
Celina naar Twente"Voor ons is het allemaal heel duidelijk en geen verrassing ook als bijvoorbeeld Celina naar FC Twente zou gaan. We weten dat ze hem liever aan een eredivisieploeg uitlenen. Maar ik ben blij met de samenwerking, die loopt volgens plan en ik ben er tevreden over", aldus Dijkhuizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.