Video

'Vreselijk, alles is stuk', ravage in huis Oosterhout na waterlekkage

3 augustus 2016 om 15:21 • Aangepast 21 november 2020 om 08:31
nl
Een gesprongen waterleiding heeft dinsdag gezorgd voor een enorme ravage in een woning aan de Rietbeemd in Oosterhout. De bewoners van het huis waren op vakantie. "Vreselijk. Ik had nooit gedacht dat zoiets zou kunnen gebeuren met ons huisje."
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

De foto van het interieur is veelzeggend. De parketvloer lijkt wel gesmolten. Op de muren en het plafond zijn kale plekken te zien. Er is ongeveer 21 kubieke meter water van 60 graden de woning ingestroomd.

Wachten op privacy instellingen...

Op vakantie “We waren een paar dagen voor en familiebezoek in Polen”, zegt de bewoonster Eva Zebracki. “Toen kregen we een telefoontje van de kinderen dat ons huis verwoest is door een lekkage met warm water.”
De buurvrouw van de Zebracki’s had de kinderen gewaarschuwd. Zij merkte dat de tussenmuur heel warm was geworden en er veel vocht op de ramen stond.
“De deur naar de woonkamer stond bol. Die kregen ze niet open en dat was hun geluk. De kamer zat vol hete lucht en bij het inademen daarvan krijg je longproblemen en kun je overlijden. Ik ben heel blij dat dat niet is gebeurd. Wel is alles stuk, waaronder een stel oude foto’s. Die zijn onvervangbaar.”
'Super vervelend'Volgens EnNatuurlijk, verantwoordelijk voor de stadsverwarming, is een probleem in de binneninstallatie de oorzaak van de lekkage.
“Die is aangelegd door hun eigen installateur en niet door ons. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het super vervelend is voor de bewoners, zeker omdat ze op vakantie waren”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.