Wordt het druk langs de velden? Zoveel seizoenkaarten verkocht jouw club

3 augustus 2016 om 16:32
nl
Vrijdag barst zowel in de Eredivisie als in de Jupiler League de voetbalcompetitie weer los. De Brabantse clubs lopen al even warm. En ook de fans kunnen niet wachten op het eerste fluitsignaal. Maar hoe staat het met de verkoop van de seizoenkaarten van de Brabantse clubs? We maakten een rondje langs de velden, euh… de burelen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Eredivisie
PSVPSV gaf eind juni al aan dat de club voor het nieuwe seizoen alle seizoenkaarten had verkocht. Ruim 28.000 fans zijn verzekerd van een plekje in het Philips Stadion. In het stadion is ruimte voor 35.000 fans. De club kiest er echter bewust voor om niet alle plekken op voorhand te verkopen.
Willem IIDe teller bij de enige andere Brabantse club in de Eredivisie, Willem II, staat op iets meer dan negenduizend seizoenkaarten. Een aantal dat is te vergelijken met vorig jaar.
Jupiler League
NAC BredaIn de Jupiler League spant NAC Breda de kroon. Woensdag is in Breda de tienduizendste seizoenskaart verkocht. Ook vorig jaar bereikte de club begin augustus dit aantal.
RKC WaalwijkIn Waalwijk bij RKC Waalwijk hebben ze net iets meer dan 1100 seizoenkaarten verkocht. Aan het begin van de competitie vorig jaar waren dit er 1200. Maar toen begon de competitie net iets later.
FC Den BoschFC Den Bosch verkocht tot nu toe 700 seizoenkaarten. Vorig jaar waren dit er bij het begin van de competitie 750. Een aantal dat ze in Den Bosch ook nu nog hopen te halen.
FC OssBij FC Oss staat de teller op 700 seizoenkaarten. Een lichte daling ten opzichte van vorig jaar toen 750 fans een seizoenkaart aanschaften.
Helmond Sport Met ongeveer 700 seizoenkaarten verkocht Helmond Sport tot nu toe net zoveel seizoenkaarten als vorig jaar. Zeker de laatste dagen, richting de start van de competitie, zijn er weer diverse seizoenkaarten verkocht zo laat de club weten.
FC EindhovenFC Eindhoven verkocht tot nu toe zo’n 550 seizoenkaarten aan fans. Wanneer de club ook sponsoren en spelers meetelt, komt de club uit op iets meer dan 1100 seizoenkaarten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.