Gezocht! Woedend tweetal rijdt in op parkeerwachten

3 augustus 2016 om 19:21
nl
Een man en een vrouw probeerden dinsdagochtend op twee handhavers van Stadstoezicht Eindhoven in te rijden. Dat gebeurde nadat ze in hun ogen onterecht een boete voor onbetaald parkeren hadden gekregen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het incident gebeurde rond halfelf op de Woenselse Markt in Eindhoven. De man en de vrouw benaderden de parkeerwachters op een agressieve manier. Ze scholden hen de huid vol en kwamen dreigend over. De situatie leek met een sisser af te lopen, maar later probeerde de twee op de handhavers in te rijden.
Opzij stappenDe medewerkers moesten opzij stappen om niet geraakt te worden. De auto werd diverse keren op de handhavers afgestuurd, die de wagen telkens konden ontwijken. Ondertussen werden ze uitgescholden en werd naar hen gespuugd.
Uiteindelijk is het stel in de auto weggereden in de richting van de kruising Kronehoefstraat – Pastoriestraat. Ze zijn niet meer teruggevonden.
SignalementDe politie is naarstig op zoek naar het tweetal. Ze reden in een rode Ford Ka. De vrouw heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 25 jaar en tussen 1.60 en 1.65 meter lang. Ze heeft een slank postuur en donkerbruin lang haar. Verder is bekend dat ze donkere kleding droeg.
De man heeft eveneens een licht getinte huidskleur en is naar schatting tussen de 25 en 30 jaar en tussen de 1.60 en 1.65 meter lang. Ook hij heeft een slank postuur en opvallend lang rasta haar in een staart tot op zijn heupen.
Hij heeft een kort baardje en droeg donkere kleding. Wie de man en de vrouw denkt te herkennen of meer weet over het incident, wordt verzocht met de politie te bellen via telefoonnummer 0900-8844.
OnacceptabelAgressie en geweld tegen hulpverleners en handhavers is onacceptabel, benadrukt de politie woensdag. “Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.