Video

Toprestaurant Boreas in Heeze wordt Tribeca

3 augustus 2016 om 20:23
nl
Het was een van Brabants beste restaurants, Boreas in Heeze. Het restaurant heeft een nieuwe eigenaar en gaat verder onder de naam Tribeca, vernoemd naar een New Yorkse wijk. 16 augustus gaan de deuren open en de grote vraag is of de nieuwe wind de reputatie hoog weet te houden.
Profielfoto van Kaathoven Rob van
Geschreven door
Kaathoven Rob van

Alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig. Eigenaar Jan Sobecki kookte in Parijs, New York en in tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal. Hij kreeg de kans om in het pand van Boreas voor zichzelf te beginnen en greep die met twee handen aan. "Het moet vooral een gezellig restaurant worden, waar we op niveau koken", vertelt hij in een nog lege ruimte.  "Of het weer een sterrenrestaurant wordt, dat bepaalt Michelin."
LEES OOK: 'Voelt voor mij als thuiskomen', chef-kok Jan Sobecki kijkt uit naar eigen restaurant op plek Boreas
Home sweet homeSobecki groeide op in Helmond, zijn vrouw Claudia komt oorspronkelijk uit Limburg. In Heeze woont en werkt het jonge gezin een stuk dichter bij de opa's en oma's, voor een horecafamilie is dat erg handig. "En het is hier een stuk gemoedelijker," vertelt Jan.
PlannenHet pand krijgt een nieuw kleurtje, andere vloeren en een andere inrichting. Als 16 augustus de deuren op gaan betekent het niet dat de plannen van de familie Sobecki al helemaal gerealiseerd zijn. "We willen bijvoorbeeld nog een walk-in-wijnkast", vertelt Claudia. De nieuwsgierigheid van veel gasten is inmiddels al gewekt, voor dat er een letter van de menukaart op papier staat, is Tribeca al verschillende zaterdagen volgeboekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.