Oranje-hockeyer Robert van der Horst: 'We missen nog scherpte'

3 augustus 2016 om 20:21
nl
De Nederlandse hockeyers hebben woensdag de oefencampagne voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro afgesloten met een gelijkspel. In een wedstrijdje in drie delen van ongeveer een kwartier moest Oranje genoegen nemen met 2-2 tegen Spanje, de nummer elf van de wereldranglijst.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

De afsluitende oefenwedstrijd van Oranje in Rio paste in het algemene beeld van de voorbereidingsperiode van de Nederlandse ploeg op de Zomerspelen. Amper twee weken geleden verloor het team van Caldas in Düsseldorf nog van Groot-Brittannië en Duitsland. ”Onze campagne voor Rio is zeker wisselvallig verlopen'', gaf aanvoerder Robert van der Horst van hockeyclub Oranje-Rood in Eindhoven toe.
Voor Oranje was het de derde en laatste test in Rio de Janeiro voor het begin van de Olympische Spelen. De Europese kampioen verloor maandag van Groot-Brittannië (1-2) en won eind vorige week met 8-0 van het zwakke Brazilië.
Focus“Toch staan we er met onze ploeg prima voor. Onze fysieke gesteldheid is fantastisch en in technisch en tactisch opzicht gaat het ook super goed. Alleen de resultaten moeten beter. Dat is vooral een kwestie van scherpte, zowel voorin als achterin. Aan die focus gaan we de laatste dagen nog werken.''
Nederland opent de groepsfase zaterdag tegen Argentinië. Het duel begint al om 10.00 uur lokale tijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.