Meerdere ongelukken op A67 door kilometerslang oliespoor

3 augustus 2016 om 21:15
Omroep Brabant
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Omroep Brabant
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
1/2 Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Een kilometerslang oliespoor op de A67 vanuit België tot Asten heeft woensdagavond meerdere ongelukken veroorzaakt. Eén auto sloeg hierbij over de kop. Niemand raakte gewond. De weg wordt woensdagavond door Rijkswaterstaat schoongemaakt.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Volgens de politie was het een vrachtwagen die de olie lekte op de rechterrijbaan. Ook op parkeerplaats 't Goor in Bladel, net over de grens in Nederland, lag het oliespoor. Aan het begin van de parkeerplaats botsten hier drie auto's op elkaar.
Nog geen driehonderd meter verderop, nog steeds op de parkeerplaats, ging een rode bestelbus over de kop. Ook deze bestuurder raakte niet gewond. En even verderop op de A67 knalde een blauwe Citroën Berlingo tegen de vangrail, nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor vanwege het oliespoor.
Rijkswaterstaat maakt schoon"We maken de weg schoon tot en met knooppunt De Hogt. Maar controleren ook tot en met Asten", vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Als daar ook nog olie ligt wordt dat natuurlijk schoongemaakt. Maar het kan zo zijn dat de regen al het een en ander heeft weggespoeld."[tweet:body:https://twitter.com/EindhovenNieuws/status/760881997178744832]Ook ongelukken op A2Het was woensdag rondom Eindhoven flink raak met ongelukken. Op de A2 bij Batadorp botsten drie auto's op elkaar. De weg was hierdoor een tijd dicht. En ook de verbindingsweg van de A67 naar de A2 was tijdelijk afgesloten vanwege een ongeluk.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...