Alle Brabantse olympische medailles in kaart: we blinken uit in boogschieten - Omroep Brabant

Alle Brabantse olympische medailles in kaart: we blinken uit in boogschieten

4 augustus 2016 om 13:39
nl
Dat wij Brabanders kunnen schitteren op de Olympische Spelen is inmiddels bekend. Topsporters als Pieter van den Hoogenband, Ankie van Grunsven en Marianne Vos lieten het al zien. En wat te denken van Janus Theeuwes, Janus Merrienboer en Tiest Gestel. Het trio behaalde goud op het onderdeel boogschieten, dé sport waar we sinds de Zomerspelen van 1900 het meest in uitblinken. Sterker nog, vrijwel alle boogschieters die het tot het toernooi hebben geschopt, waren geboren in Brabant. Dat blijkt uit een analyse van gegevens uit de deelnemersfinder, een database met olympiërs van NOC*NSF.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

Uit de inventarisatie die is gedaan door Local Focus komt naar voren dat maar liefst 23 van de 29 boogschieters uit Brabant kwamen. De deelnemers kwamen naar huis met zeven gouden medailles. Samen met wielrennen is boogschieten de individuele sport waar we de meeste gouden plakken haalden. De teamsport hockey staat bovenaan met 21 medailles.
Hoewel de prijzen uitbleven, doen wij Brabanders het ook bijzonder goed in sporten als badminton en taekwondo. Geen andere provincie was de afgelopen eeuw zo sterk vertegenwoordigd in deze disciplines.
Bekijk hier alle medaillewinnaars op de Zomerspelen:[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/57a30e093638d]
Bekijk hier het aantal Brabantse deelnemers en medailles:[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/57a30ebec827d]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.