Brabants nieuwste radiostation draait ouderwets op de middengolf: Memories AM - Omroep Brabant
Video

Brabants nieuwste radiostation draait ouderwets op de middengolf: Memories AM

4 augustus 2016 om 17:30
nl
Vanuit een woonwijk in Geffen is deze week Brabants nieuwste radiostation van start gegaan. Memories AM, heel ouderwets plaatjes draaien op de middengolf. Daarmee komt de droom uit van radiofanaat Ton van de Langenberg, om een eigen radiostation te beginnen.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Middengolf, daar luisteren mensen bijna niet meer naar. Tegenwoordig is het FM, internetradio of digitale radio DAB-plus. En toch heeft Brabant er een ouderwets middengolfstation bij. Vanuit een studio op een zolderkamer in Geffen zendt Ton van de Langenberg uit op 1251 khz. Voorlopig zijn het nog testuitzendingen op heel laag vermogen.
Gouwe OuweMemories AM draait, zoals de naam al doet vermoeden, 'gouwe ouwe' muziek. "Dat past bij het geluid van de middengolf", zegt Ton. Hij erkent dat weinig mensen nog middengolf luisteren. Daarom wil hij ook op internet gaan uitzenden en misschien in de toekomst op digitale radio.
Voorlopig is het nonstop muziek. Maar dan wel plaatjes die je op andere zenders bijna nooit meer hoort. Het huis van Van de Langenberg ligt vol met antennes. Nu is hij nog aan het testen. Maar binnen enkele weken hoopt hij op vol vermogen uit te gaan zenden. Dan is Memories AM in een straal van 30 KM rond Geffen te horen, dus ook in Oss en Den Bosch.
RadiovirusDe drijfveer voor Van de Langenberg is dat hij van jongs af aan besmet is met het radiovirus: "Dat gaat er nooit meer uit", zegt hij. Daarom is hij dolblij dat hij van het ministerie van economische zaken de felbegeerde vergunning heeft om zijn eigen middengolfzender te beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.