Video

14-jarige speurder neemt handgranaat mee naar huis

4 augustus 2016 om 22:01
nl
Erwin Wilkens uit Bergen op Zoom en zijn 14-jarige zoon Sonny zijn fervente metaaldetectorhobbyisten. Onlangs deden Sonny en Erwin een gevaarlijke vondst, al hadden ze dat vanwege alle roest rondom het metalen object nog niet helemaal zelf door. Nu ligt er een handgranaat in hun schuur.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Sonny en zijn vader Erwin vinden wel vaker granaten, maar die werden dan altijd ter plekke opgehaald door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Ditmaal nam Sonny een van zijn vondsten in overleg met zijn vader direct mee naar huis.
“Mijn zoon dacht dat het een staartstuk was van een mortiergranaat”, vertelt Wilkens. “Groot was mijn verbazing dat er na het verwijderen van de aangekoekte roest een handgranaat tevoorschijn kwam.” Erwin verwijderde de roest met een hamer, "achteraf gezien was dat niet zo heel handig', vertelt hij lachend.
Granaat in de schuurDe vader legde de granaat meteen in de schuur. Daar ligt ie nu nog steeds.
“Het ontstekingsmechanisme zit er volgens de politie nog in, want de beugel en pin zijn er afgeroest”, vertelt Wilkens. Van de politie mag hij niemand in de buurt laten van de schuur.
Wilkens hoopt dat de EOD nog voor het weekend langskomt om de granaat op te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.