Video

Santiago Arias na 'valse start' klaar voor nieuwe successen bij PSV

4 augustus 2016 om 20:12
nl
Santiago Arias maakte dit seizoen een valse start bij PSV door zich na de zomerstop te laat te melden bij zijn club. De Colombiaanse verdediger had met zijn nationale team meegedaan aan de Copa America en kwam later terug dan was afgesproken. Tot ongenoegen van PSV. Maar inmiddels lijkt alles weer koek en ei tussen hem en de club waar hij alweer voor het vierde seizoen onder contract staat.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Een paar dagen voor de start van de competitie, uit tegen FC Utrecht, zegt hij hierover: "Ik had vakantie genomen. Door een aantal probleempjes die ik in Colombia had was ik te laat terug. Toen ik terugkwam moest ik bij Jong PSV aansluiten want het eerste team zat in Zwitserland. Met de trainer heb ik het uitgesproken en nu ben ik gewoon weer hier bij het team."
Presteren op alle frontenEn met dat team wil hij ook dit seizoen weer op alle fronten presteren. "Uiteraard willen we opnieuw kampioen worden. Dat is een doelstelling die we als PSV altijd hebben. Daarnaast willen we ook weer ver komen in de Champions League en de Nederlandse beker pakken.  Zelf wil ik mijn basisplaats behouden."
Latijnse inbrengArias zorgt bij PSV, samen met Andrés Guardado, Hector Moreno en Gaston Pereiro, voor de Latijnse inbreng. Het viertal kan het goed met elkaar vinden en brengt ook iets extra's in de spelersgroep.
"Ik denk vooral het plezier dat we uitstralen. Wij latino's hebben dat en laten dat zien in zowel de trainingen als de wedstrijden. Dat motiveert de Nederlanders en andere Europeanen wel, denk ik."
TransfergeruchtenIn de de dagelijkse stroom transfer-geruchten valt ook de naam van Arias regelmatig. Als jonge verdediger met Champions League-ervaring én als international van Columbia staat hij in de spotlights, maar net als zijn collega's houdt hij zich op de vlakte als het over dit onderwerp gaat.
"Natuurlijk wil ik wel een keer naar een club in een grote competitie. Maar ik ben op dit moment alleen bezig met PSV. Als er iets komt, dan bekijken we het op dat moment en nemen dan de beste beslissing. Maar nu ben ik nog gewoon hier en zal ik alles geven voor PSV."
Winnen tegen FC UtrechtEn dus is de blik nu op FC Utrecht gericht, want daar is voor PSV zaterdagavond de seizoens-ouverture. Arias kijkt met vertrouwen naar die ontmoeting.
"Het is belangrijk om een goede start te maken door te winnen in Utrecht. We hebben bijna hetzelfde team als vorig jaar en gaan dus ook voor hetzelfde doel strijden en dat is het winnen van de titel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!