Video

Al honderden aanmeldingen voor Say Yes to The Dress in Deurne

5 augustus 2016 om 18:49
nl
In een dag tijd hebben al honderden aanstaande bruidjes zich gemeld voor het TLC-programma 'Say Yes to The Dress'. De opnames zijn in Deurne bij bruidsmodezaak Koonings. "Het aantal aanmeldingen is overweldigend."
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Ramona Poels, eigenaresse van de exclusieve bruidswinkel, is onder de indruk van het aantal Belgische en Nederlandse bruidjes dat wil meedoen aan het programma.
Vrouwenzender TLC maakte donderdag bekend dat de Amerikaanse bruidsexpert en jurkengoeroe Randy Fenoli naar Nederland komt voor opnames van het programma.
Zat al te wachten op het telefoontjeDat TLC haar zaak wil gebruiken voor het programma snapt Poels wel. "We zijn de enige zaak in Nederland waar zoiets mogelijk is", vertelt ze trots. In 2014 werd de winkel heropend na een grote verbouwing. De showroom is enorm, met in het midden een typisch Amerikaanse trap.
"Ik zie de bruidjes daar al op staan en volmondig 'Yes' zeggen als Randy dé vraag stelt", straalt Ramona. Ze kijkt al jaren naar de Amerikaanse versie van het programma en zat stiekem al te wachten op het telefoontje.
"Iedere week bellen er wel mensen die een soortgelijk programma willen maken in onze zaak. Dat willen we ook graag, maar het moet dan ook goed gebeuren. Het programma 'Say Yes to The Dress' stáát al en daarom hebben we ja gezegd", legt Poels uit. "Dit is echt de kroon op ons werk."
'Grote speler in de bruidsmode'Koonings is een echt familiebedrijf. Op haar veertiende nam Poels de zaak samen met haar moeder over van haar oom en tante. "We zijn nu uitgegroeid tot een grote speler in de bruidsmode wereldwijd", vertelt de Deurnese trots.
Dit blijkt ook wel uit haar klantenkring. "Ik heb de jurk ontworpen voor de vrouw van voetballer Arjen Robben, de aanstaande bruid van ex-zwemmer Pieter van den Hoogenband is hier klant en ook voor zangeres Sieneke mocht ik een jurk ontwerpen en maken", somt Poels op. En dit is nog maar een kleine greep uit het aantal beroemdheden dat haar benaderde voor een jurk.
'Randy en ik komen allebei van de boerderij'De opnames voor 'Say Yes to The Dress' beginnen binnenkort. In oktober komt het programma op televisie. Er worden acht afleveringen opgenomen in Deurne. "Per uitzending worden drie bruiden geholpen door Randy en door mijzelf."
Want Ramona Poels speelt in het televisieprogramma zelf ook een grote rol als gastvrouw en adviseur. "Dat wordt erg spannend, maar ik heb er erg veel zin in", glundert ze. Ook haar moeder krijgt een rol in het programma. Als coupeuse past die alle jurken aan op verzoek van stylist Randy en de klant.
Hoewel ze al veel van hem weet, heeft Poels de beroemde Randy Fenoli nog nooit ontmoet. "Ik denk dat we wel een klik hebben. Hij komt van de boerderij en ik ook", lacht ze over hun gezamenlijk verleden. "Bovendien hebben we allebei een enorme passie voor hetzelfde vak, dus dat komt wel goed."
Ambitie voor nog meer seriesAls het aan de Deurnese ligt, blijft het dan ook niet bij een serie van acht afleveringen. "Ik hoop dat we hierna meerdere series kunnen opnemen. Ook zonder Randy", droomt ze hardop. Ze denkt aan een gastrol voor de Amerikaanse ontwerper. "Dan hoeft hij niet alle opnames bij te wonen, maar kan hij een paar keer per jaar naar Nederland komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.