Video

Gastón Pereiro moest wennen aan PSV en Nederland

5 augustus 2016 om 13:41
nl
Na een bloedstollende transfersoap arriveerde Gastón Pereiro een jaar geleden in Eindhoven. PSV had er vele miljoenen euro's en bizarre onderhandelingen met zaakwaarnemers voor over om het Uruguayaanse toptalent aan zich te binden. In een jaar liet Gastón Rodrigo Pereiro López bij vlagen zien dat hij uitzonderlijke kwaliteiten bezit, maar ook dat hij nog moet wennen aan het voetballen en een leven ver van huis.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Vandaar dat Pereiro bij PSV bijvoorbeeld graag optrekt met de latino's Andrés Guardado, Hector Moreno en Santiago Arias. "Zij zijn heel belangrijk voor me. Ik spreek ook maar een beetje Engels, dus is hun hulp erg belangrijk.  Maar de trainer en Boudewijn Zenden spreken ook Spaans. Dat helpt me enorm."
Wennen in NederlandVoor de 21-jarige Pereiro was het een pittig jaar. Voor het eerst ver van huis, moeilijk communiceren met ploeggenoten én wennen aan een andere manier van voetballen.
"Maar ik denk dat ik inmiddels behoorlijk gewend ben. En nu het seizoen weer is begonnen, ga ik gewoon door met hard werken en proberen beter te worden."
Ideale positie?De vraag is op welke positie Pereiro zich wil richten. Is hij nou een aanvaller of een middenvelder?
"Ik heb altijd gezegd dat ik graag speel als aanvallende middenvelder. Of op links of rechts met wat vrijheid. Maar de trainer maakt uit waar hij me opstelt en daar zal ik er het beste van proberen te maken."
Een nóg succesvoller seizoenWat Pereiro van het komende seizoen hoopt, is klip en klaar. "Kampioen worden en nog verder komen in de Champions League dan vorig jaar. Ik wil het beste van mezelf geven en verdere stappen zetten. Als we leren van de fouten die we het afgelopen seizoen gemaakt hebben en onze kwaliteiten verder verbeteren, kan het een nog succesvoller seizoen worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.