Linden groet Linden: Verbroedering tussen jongeren uit Linden uit heel Europa - Omroep Brabant

Linden groet Linden: Verbroedering tussen jongeren uit Linden uit heel Europa

5 augustus 2016 om 19:19
Vlaams, Spaans, Frans, Duits, je kan het deze week allemaal horen in het dorpje Linden bij Cuijk. Daar wordt het traditionele jeugdkamp Linden groet Linden gehouden. De jongeren hebben één ding gemeen, ze komen allemaal uit Linden. In Brabant, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

'Het is echte verbroerdering hier', zegt organisator Ton de Keijzers. Het idee ontstond toen in de jaren zestig een onderwijzer uit het Duitse Linden kontakt zocht met andere Lindens. Daaruit zijn later stedenbanden voortgekomen.
GraffitiHet jeugdkamp is er sinds de jaren '80. Jongeren uit Linden zijn vrijdagmiddag graffiti aan het spuiten op een muur. Spaanse en Oostenrijkse jongeren werken gebroederlijk samen. Jacob uit Oostenrijk zegt 'das es spass macht'. Een Duitse deelneemster zegt lachend dat ze in het Duitse Linden nog nooit de verfspuitbus heeft gehandteerd.
Tot en met woensdag staan er nog volop activiteiten op de agenda. Die worden niet in Linden, maar in Beers gehouden, omdat daar een geschikte accomodatie is. "Gelukkig is het dit jaar ook weer gelukt om voldoende gastgezinnen te vinden, zodat de buitenlandse jongeren kennis maken met onze cultuur", zegt Ton Keijzers tevreden.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...