NAC haalt thuis uit tegen debutant Jong FC Utrecht

5 augustus 2016 om 23:54
NAC is goed begonnen aan de nieuwe competitie. In het Bredase Rat Verlegh Stadion werd het in de Jupiler League debuterende Jong FC Utrecht met 4-1 verslagen.
Profielfoto van heesterbeek wim
heesterbeek wim

Het duel in Breda begon als een potje zomeravondvoetbal, de eerste tien tot vijftien minuten gebeurde er geen moer en was het vooral onwennig.
KansenDe eerste kans was na ruim een kwartier voor Jong FC Utrecht, dat debuteerde in de Jupiler League. NAC-keeper Brondeel wist het schot van Mitchell van Rooijen echter te keren.
Daarna was NAC, dat steeds beter ging spelen, twee keer gevaarlijk. Een schot van spits Cyriel Dessers ging voorlangs en een kopbal van Mounir El Allouchi was een te makkelijke prooi voor doelman Nijhuis van Utrecht.
In de 28e minuut had Dessers moeten scoren, maar hij schoot een haast open kans naast.
Stans schiet raakNAC kwam voor rust dan toch nog op voorsprong. Jeff Stans schoot een afgeslagen corner beheerst binnen, 1-0 voor de thuisploeg. "Het is altijd belangrijk om de openingstreffer te maken", zegt Stans.
"Zeker in zo'n fase in een eerste wedstrijd waar het nog een beetje aftasten is. Aftasten naar het publiek, het veld, de tegenstander en gewoon de start van de competitie. Als-ie dan erin vliegt, is dat heerlijk."
Prachtige passNa rust ging NAC door op de ingeslagen weg en zocht veelvuldig de goal op van Jong FC Utrecht. Na een prachtige pass van aanvoerder Haemhouts kon Dessers in de 51e minuut de 2-0 aantekenen.
"Ik probeer mij zelf niet teveel druk op te leggen", zegt centrumspits Dessers. "Ik had in de eerste helft al twee halve kansen en een hele goede die er eigenlijk al in mochten. Maar ik ging niet twijfelen aan mezelf. Dan weet ik dat het moment nog wel komt en dat kwam ook snel."
UitbraakJuist op het moment dat de bezoekers klaar leken voor de sloop, kwamen ze terug in de wedstrijd. Via een uitbraak in de 59e minuut maakte Rodney Antwi er 2-1 van.
Mooi moment voor BrusselersHoewel niet in de problemen, kwam voor NAC na 70 minuten de verlossende 3-1. Invaller Bodi Brusselers maakte de goal op aangeven van Dessers. Een bijzonder moment voor Brusselers, de jeugdspeler debuteerde namelijk in de hoofdmacht en stond vorig jaar nog gewoon op de tribune.
"Ja, dit is niet normaal", zegt Brusselers over zijn debuut. "Ik heb hier vannacht over gedroomd, dat dit zou gebeuren. Dat het dan ook uitkomt, is niet normaal."
Knock-outDe knock-out kwam uiteindelijk in de 83e minuut door een goal van Gianluca Nijholt. Hij kreeg het thuispubliek ermee op de banken.