Motorclubs Satudarah en KUBO Den Bosch clubhuis uitgezet door burgemeester Den Bosch

6 augustus 2016 om 10:00
nl
Motorclubs Satudarah en KUBO Den Bosch moesten vrijdag loodsen aan de Boksheuvelstraat in Den Bosch verlaten. Volgens de gemeente gebruikten de clubleden de loodsen als clubhuis en dat mag niet.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Er stonden bars, ijskasten, fiches, muziekinstallaties en verlichting in de loodsen. Volgens de gemeente werd er op clubavonden bier geschonken, terwijl er geen horecavergunning was.
Spanning en conflictenEen clubhuis is voor de gemeente een openbare inrichting en moet daarom een exploitatievergunning hebben. Die is er niet en die kan de club ook niet krijgen, omdat het bestemmingsplan dat niet toestaat op deze plek.
"Daarbij komt dat een clubhuis van een 'Outlaw Motorcycle Gang' niet past in de gemeente Den Bosch. Een clubhuis kan zorgen voor spanning en conflicten. De burgemeester heeft daarom de sluiting bevolen van deze panden", zo laat de gemeente weten in een persverklaring.
Geweld en bedreigingenVolgens de politie zorgen dit soort motorclubs voor verstoringen van de openbare orde, waarbij geweld en bedreigingen niet geschuwd worden.
Het besluit om deze clubhuizen van motorclub Satudarah en KUBO Den Bosch te sluiten, past daarom volgens de gemeente Den Bosch in het landelijk beleid, gericht op het bestrijden van de Outlaw Motorcycle Gangs. De burgemeester zal zich verder beraden over de duur van de sluiting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.