Video

Den Bosch en Oss hopen op Brabants feestje tijdens Gay Pride in Amsterdam

6 augustus 2016 om 16:50
nl
De jaarlijkse Canal Parade staat bekend als een Amsterdams feestje, maar Den Bosch en Oss proberen er ook zaterdag ook een Brabants tintje aan te geven. De steden organiseren volgend jaar Roze Zaterdag 2017 en ter promotie daarvan varen wethouders en bekende Brabanders mee op een heuse Brabantboot.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

De Canal Parade is traditiegetrouw de afsluiting van Gay Pride. Dit jaar draagt Amsterdam de titel 'Homohoofdstad van Europa' en dat trekt weer extra bezoekers uit het buitenland. Den Bosch en Oss hopen daar zaterdag tijdens de botenparade een graantje van mee te pikken.
Volgend jaar zomer organiseren de steden samen evenementen die de tolerantie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders moeten bevorderen.
Honderd mensenDe Brabantse Roze Zaterdag-boot vaart zaterdag achteraan in de parade. Tijdens de doorkomst door het centrum van Amsterdam zullen artiesten, onder wie Songfestival-icoon Esther Hart, een act opvoeren. Honderd mensen varen mee op de boot.
Zo is royaltywatcher Marc van der Linden uit Vught een van de deelnemers, net als wethouders Eric Logister van Den Bosch en René Peters van Oss. Ook jonge vluchtelingen zullen op de boot staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.