Vechtpartij met messen in jachthaven Waspik

6 augustus 2016 om 13:37
nl
Een ruzie tussen twee groepen Belgen en Nederlanders is vrijdagavond in een jachthaven in Waspik uitgemond in een zware vechtpartij. Eén van de ruziemakers zou met twee messen gedreigd hebben. De politie pakte vijf vechtersbazen op voor bedreiging en geweldpleging.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Bij de politie kwam vrijdagavond een melding binnen dat er een vechtpartij bezig zou zijn bij de jachthaven aan de Scharlo. Volgens de ooggetuige zou een van de vechtersbazen met twee messen zwaaien.
Vechtpartij voorkomenToegesnelde agenten zagen vier mannen bij een steiger staan. Een 65-jarige man uit Tilburg was in een heftige discussie verwikkeld met een 53-jarige uit het Belgische Ranst. Hij gaf hem een duw. Toen dreigde de situatie uit de hand te lopen, maar de dienders wisten een tweede vechtpartij te voorkomen.
De 65-jarige weigerde te luisteren naar de politie en wilde nog steeds de confrontatie met zijn tegenstander opzoeken. Hierop werd hij opgepakt. Zijn 45-jarige zoon werd even verderop op een boot met verwondingen in zijn gezicht aangetroffen.
Verhaal halenZijn kapotte T-shirt zat onder het bloed, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Volgens deze man ging de ruzie tussen zijn vader en de Belg over iets in de relationele sfeer.
De zoon zou verhaal zijn gaan halen en hebben gedreigd met messen, waarna hij zelf werd mishandeld. Hij werd opgepakt op verdenking van bedreiging.
Achter slot en grendelDe 53-jarige Belg en twee andere mannen die ook op de boot waren, een 39-jarige man uit Barendrecht en een 44-jarige man uit Haelen, werden eveneens gearresteerd.
Ieders rol in de vechtpartij wordt dit weekend verder onderzocht. De vechtersbazen zitten nog altijd achter slot en grendel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.