‘Een gestoorde moordenaar loopt vrij rond’, zus gruwelijk vermoorde Mohamed (29) wil in cassatie

6 augustus 2016 om 18:00
nl
De nabestaanden van de bruut vermoorde Mohamed Azzouzi (29) willen dat de voormalig hoofdverdachte weer zo snel mogelijk achter de tralies verdwijnt. Bijgestaan door hun advocaat gaan ze 'er alles aan doen' om de opvallende vrijspraak van Pascal K. uit Eindhoven ongedaan te maken. “Het kan niet zo zijn dat deze gestoorde moordenaar vrij rondloopt en er dus mensenlevens in gevaar zijn”, zegt zus Malika tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De bloederige kofferbakmoord, volgens de politie een van de gruwelijkste zaken uit haar geschiedenis, beleefde deze zomer een bizarre ontknoping. In hoger beroep ging er een streep door de straf van 18 jaar voor Pascal K. Het gerechtshof zag toch niet genoeg bewijs dat hij het meesterbrein achter de moord was.
'We gaan door een hel'K. kreeg in hoger beroep twee jaar voor het helpen wegmaken van het lijk, maar loopt alweer vrij rond omdat hij al drie jaar vastzat. “We gaan op het moment echt door een hel”, zegt Malika namens al haar broers en zussen. “Deze man huppelt nu blij en vrolijk rond, terwijl hij diegene is die onze broer heeft afgepakt. Uit alles in het dossier blijkt dat hij het heeft gedaan. Het is gewoon niet te geloven.”
Het gerechtshof sprak K. vrij, omdat ze het verhaal van de tweede verdachte niet gelooft. Deze man, Michel van A. uit Valkenswaard, is zo gestoord dat het hof hem niet betrouwbaar acht. Dit leidde ertoe dat K. niet langer werd gezien als het brein. “Maar ze moeten die K. ook eens psychisch onderzoeken, want die is minstens zo gestoord als zijn kompaan”, spreekt Malika ferme taal.
ZIE OOK: Zus vermoorde Mohamed Azzouzi: 'Schok om te horen dat verdachte vrij is'
'Groot schandaal'“Hij heeft het hele zooitje bij elkaar gelogen en alles en iedereen gemanipuleerd. Het is een groot schandaal.” Het is nu nog afwachten of de cassatie van de familie überhaupt wordt geaccepteerd. Dat gaat lastig worden, omdat de zaak alleen over kan als er vormfouten zijn gemaakt. De Hoge Raad gaat hier over. De familie verwacht over een paar maanden antwoord te krijgen.
“We kunnen tot die tijd het verlies van Mohamed geen plekje geven. Pas als die schoft zijn verdiende loon heeft gekregen, kunnen we beginnen met rouwen. Tot die tijd doen we er alles aan om de zaak weer te heropenen, want die man is gewoon een levensgevaarlijke gek. Een moordenaar. Hoe langer hij buiten blijft, hoe groter de kans dat hij opnieuw de fout in gaat en er weer een familie verscheurd wordt.”
ZIE OOK: Doden in uitgebrande auto's geen zeldzaamheid in Brabant
Gevonden in auto op zandpadAzzouzi werd op 30 april 2013 in Valkenswaard met een statief doodgeslagen. Zijn lichaam werd 2 mei in een auto op een zandpad in het buitengebied van Waalre gevonden.
Het was in een slaapzak gewikkeld en de daders hadden geprobeerd het lijk in brand te steken. De twee verdachten werden op dinsdag 9 juli thuis opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.