Bloedbad Hooge Zwaluwe: voortvluchtige Youssef C. opgepakt voor moord op Dalfour en Nadzak

6 augustus 2016 om 16:16
nl
De voortvluchtige drugscrimineel Youssef C. is vrijdag in België opgepakt voor betrokkenheid bij de dubbele moord in Hooge Zwaluwe, vorig jaar oktober.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat bevestigt zijn advocaat Johan Mühren tegen Omroep Brabant na berichtgeving hierover op misdaadblog Vlinderscrime. Justitie vermoedt dat de Belg tijdens de bloedige moordpartij in het vakantiehuisje was en was sinds dit jaar naar hem op zoek.
Op de vluchtYoussef C., een bekende drugscrimineel uit Antwerpen, was al maanden op de vlucht. De man werd gezocht in verband met de dubbele moord op No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedoniër Muljaim Nadzak.
C. was niet van plan zich vrijwillig te melden. "Youssef zegt dat hij er niets mee te maken heeft en dat hij niet begrijpt waarom het Openbaar Ministerie naar hem op zoek is", zei zijn raadsman eerder. Vorige week werd C. nog in de omgeving van Breda gezien, maar daarna zou hij weer naar België zijn vertrokken.
VoorgeleidingVolgens Mühren wordt zijn cliënt maandag voorgeleid aan de onderzoeksrechter in de Belgische plaats Hasselt. Hij wil volgens de strafpleiter meewerken aan een verkorte procedure voor overlevering aan de Nederlandse justitie 'om geen onnodige dagen in hechtenis te verblijven'.
ZIE OOK: Galid T. liet broer voor dood achter en vluchtte met een schotwond uit vakantiehuisje Hooge Zwaluwe
BloedbadBij de schietpartij in het vakantiehuisje werden Muljaim Nadzak en No Surrender-captain Brian Dalfour doodgeschoten. Het zou gaan om een ripdeal waarbij drugs afhandig werden gemaakt. C. ontkent dat hij op dat moment in het huisje was. Een dag eerder is hij er wel geweest.
“Maar ik heb geen schietpartij gezien. Niets, geen lijken, niemand. Ik weet dat mijn kameraden geen rippers zijn. Zij zitten onschuldig in de gevangenis.”
In de zaak zijn tot nu toe vijf Belgische verdachten gearresteerd.[YouTube:body:https://youtu.be/iOHGGcBXgHY][YouTube:https://youtu.be/h0U2hyCU6B4][YouTube:https://youtu.be/hK_eJz0m0aI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.