Weggestuurde motorclub KUBO: 'Wij zijn niet meer dan een vriendenclub'

6 augustus 2016 om 18:47
nl
Leden van de Bossche motorclub KUBO balen van het gemeentelijk besluit over hun 'clubhuis' vrijdag. De actie richtte zich op KUBO en Satudarah, meerdere KUBO-leden zeggen dat ze niets met Satudarah te maken hebben.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De gemeente Den Bosch bestempelt beide motorclubs als Outlaw Motor Gang (OMG), die bestreden moeten worden. Daarom werden de beide clubs vrijdag uit hun clubhuis gezet.
Dit gebeurde omdat de clubs geen horecavergunning hadden. Er stonden bars, ijskasten en muziekinstallaties en er werd bier geschonken, waardoor de ruimte te veel leek op een horecagelegenheid.
Maar de gemeente maakt ook duidelijk dat het clubs als Satudarah niet in Den Bosch wil hebben. "Een clubhuis kan zorgen voor spanning en conflicten."
'In één adem met Satudarah'Satudarah wordt al langer gezien als zo'n OMG. Maar KUBO is niet meer dan een vriendenclub van een man of acht, zeggen ingewijden tegen Omroep Brabant. "Wij hadden ook liever niet gehad dat Satudarah naast ons zit."
Er zijn geen rangen binnen de club en er zijn ook geen speciale clubkleuren. De betrokkenen balen ervan dat de KUBO's nu in één adem worden genoemd met het omstreden Satudarah. Daar hebben zij volgens hen niets mee te maken.
De loodsen van de beide motorclubs waren zaterdagmiddag verlaten. De leden van KUBO proberen nu via de gemeente en politie om de spullen uit de loods terug te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.