Turner Yuri van Gelder naar toestelfinale Olympische Spelen

7 augustus 2016 om 01:57
nl
Het waren spannende uren voor Yuri van Gelder, maar de turner uit Waalwijk heeft de olympische finale op het onderdeel ringen bereikt. Van Gelder hield er rekening mee die finale mis te lopen, omdat hij in de kwalificaties 'slechts' een score van 15,333 kreeg. Dat leek aanvankelijk te laag om door te gaan, maar hij plaatste zich als achtste. Dat was precies voldoende.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

"Ik heb voor mijn doen een goede oefening gedaan, dat vonden de coaches ook", vertelde Van Gelder na zijn wedstrijd. "Maar de score viel tegen." De 'Lord of the Rings' profiteert van het uitvallen van de Fransman Samir Aït, die op het onderdeel sprong zijn onderbeen brak.
'Best spannend'"Het was best spannend", verzuchtte bondscoach Bram van Bokhoven. "Bij ringen zit het altijd dicht bij elkaar en Yuri scoorde wat lager dan wij hadden verwacht."
Van Gelders Flik-Flakteamgenoot Jeffrey Wammes eindigde de kwalificaties op het onderdeel meerkamp als veertigste. Daardoor loopt hij de finale mis, want alleen de beste 24 mochten door.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.