Video

'Ik voel me niet meer veilig' Hangjongeren terroriseren bewoners van terrein voormalige golfbaan

6 augustus 2016 om 20:49 • Aangepast 21 november 2020 om 08:27
nl
De bewoners van het terrein tussen de Reeshofweg en de nieuwbouwwijk Koolhoven in de Reeshof in Tilburg voelen zich al maandenlang onveilig in hun eigen huis. Ze worden al lange tijd lastig gevallen door hangjongeren die regelmatig dingen vernielen.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De slachtoffers wonen op het terrein waar vroeger een golfbaan lag. De baan is niet meer in gebruik en de grond is gekocht door de gemeente. Er moeten nieuwbouwwoningen op komen. Jongeren uit de Reeshof komen graag samen op dat terrein.
Wat begon met kleine irritante gedragingen en kattenkwaad, is compleet uit de hand aan het lopen. Vanaf maart dit jaar zijn de bewoners regelmatig slachtoffer van de jonge vandalen. [tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/762300231715287040] De bewoners zijn erg ontdaan. "Je voelt je niet meer veilig, aangetast op je eigendommen. We hebben hier altijd fijn gewoond en nu is dat niet meer mogelijk en dat is absoluut niet fijn", zegt bewoonster Anneke Voskens. "Mijn man is op vakantie dus ik ben alleen. Daarom ben ik vannacht maar bij mijn dochter gaan slapen."
PrikkeldraadDe jongeren plegen diefstallen. Omdat de overlastgevers steeds brutaler werden, plaatsten de bewoners een hekwerk met prikkeldraad om het erf. Maar ook dat hielp niet.
Ze klommen er gewoon overheen en pakten een golfkarretje en een tractor waarmee ze over de oude golfbaan reden. Met de tractor vernielden ze het hek en beide voertuigen zijn door de lompe bediening kapot gegaan. "Ze hebben de hele bedrading uit de golfkar getrokken en de band van de tractor was lek", zegt Voskens.
Geen visitekaartje Wie de dader zijn weet Voskens niet. "Ze laten geen visite kaartje achter en als we ze zien dan vluchten ze weg". Het lijkt er op dat het jonge jongens zijn. Het zijn er ongeveer vijf.
De politie maakt zich zorgen om de bewoners en roept ouders op hun kinderen beter in de gaten te houden. "Er zijn preventieve maatregelen genomen en de locatie krijgt extra aandacht van de buurtpreventie en de politie", zo schrijft Politieteam Leijdal op Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.