16-jarige Mitchell van Bergen beleeft droomavond in shirt van Vitesse

7 augustus 2016 om 01:59
nl
De pas 16-jarige Mitchell van Bergen uit Oss maakte zaterdag voor Vitesse zijn debuut in de basis tegen Willem II. De rechtsbuiten dartelde over het veld zoals een jongen van 16 hoort te doen en had een flink aandeel in de 1-4 overwinning van de ploeg uit Arnhem.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Of hij een droomavond heeft gehad? Mitchell van Bergen antwoordt onbevangen met Brabantse tongval. "Jazeker, ja." De rechtsbuiten debuteerde in de basis en speelde ook nog eens een puike wedstrijd.
"In de basis staan was al een droom. En dan zo spelen. Echt een droomavond. Ik ben nu nog zestien.Over paar weekies ben ik jarig. Dat wordt een feestje", lacht het talent dat nota bene in 2015 overgenomen werd van Willem II.
'Ik krijg veel vertrouwen'De 16-jarige voetballer maakte een onbevangen indruk. Bij de 0-3 ramde hij de bal op de paal, Nathan scoorde in de rebound. "Ik krijg veel vertrouwen", zegt Van Bergen over zijn optreden. "Ze zeggen dat ik vrij moet voetballen. Dat probeerde ik ook te doen. De eerste helft ging dat wel lekker."
Vitesse won met 1-4 en na het laatste fluitsignaal strompelde de Ossenaar het kleedhok in. "Kramp", lachte hij. "Ja, dat zag ik ook aankomen. In de tweede helft ging het ook een stuk minder inderdaad. Toen raakte ik wat vermoeid."
ZelfverzekerdHet was in ieder geval een veelbelovende eerste competitieronde. Hopelijk zien we je nog vaker, wordt tegen hem gezegd in de catacomben. "Dat komt wel goed", antwoordt Van Bergen zelfverzekerd. En dan ook nog zijn zeventiende verjaardag, eind augustus. "Dat wordt een klein familiefeestje in Oss."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.