Geen medaille Kromowidjojo met estafettezwemsters: 'Ging voor alles of niks'

7 augustus 2016 om 08:30
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft met de Nederlandse estafettezwemsters in de nacht van zaterdag op zondag naast de medailles gegrepen tijdens de finale van de 4x100 meter vrije slag. De ster van het NTC Eindhoven vormde een team met Inge Dekker, Femke Heemskerk en debutante Marrit Steenbergen. Van hen werd veel van verwacht, maar het Oranjekwartet werd vierde.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het goud was voor Australië in een wereldrecord van drie minuten en 30,65 seconden. De Verenigde Staten en Canada werden respectievelijk tweede en derde.
"Ik ging voor alles of niks", liet Kromowidjojo, die slotzwemsters was, na de wedstrijd weten. "Maar het lukte niet. We wisten ook wel dat het moeilijk zou worden. Het is toch wel wat anders dan vier of acht jaar geleden, maar we wilden toch wel graag een medaille halen."
'Minder zenuwen'Ook Steenbergen baalde flink. "Ik had veel sneller gemoeten en had ook harder gekund. Dit is heel zuur dat het niet is gelukt. Misschien dat de spanning mee heeft gespeeld, maar ik had juist minder zenuwen dan in de series."
Femke Heemskerk was niet verrast door de tegenstand van Canada, dat derde werd. "We moeten dit nu parkeren. Dit is klaar en nu ga ik mij richten op de 200 meter vrij."
BaarmoederhalskankerInge Dekker had gemengde gevoelens. "Dit is gewoon heel erg balen, al is het voor mij wel bijzonder dat ik deze race heb kunnen zwemmen", zei de zwemster die eerder dit jaar een ingreep moest ondergaan vanwege baarmoederhalskanker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.