Video

Monique Knol beschuldigt Leontien van Moorsel van gebruik doping

8 augustus 2016 om 06:37 • Aangepast 21 november 2020 om 08:27
nl
Oud-olympisch kampioen Monique Knol zegt dat Leontien van Moorsel uit Boekel tijdens haar wielercarrière doping heeft gebruikt. Dat deed ze zondag op Radio 1 in het programma De Sportzomer. Het is niet de eerste keer dat Knol suggereert dat Van Moorsel doping gebruikte, maar de vorige keer noemde ze geen namen.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Zondag vroeg presentator Wilfried de Jong haar in het interview specifiek of het om Van Moorsel ging die op doping wielrende. Knol zei dat dat inderdaad zo was, maar dat er nog meer vrouwelijke renners doping hebben gebruikt.
GefrustreerdKnol zei gefrustreerd te zijn geweest omdat er renners waren, zoals Van Moorsel, die de ene keer slecht reden, en tijdens een criterium ineens heel hard.

Ook werd de Boekelse, volgens Knol, veelvuldig overgeslagen bij dopingcontroles. Dan hoefde de nummer één (Van Moorsel) niet op controle en de nummers twee en drie wel.
GoudMonique Knol haalde goud op de Olympische Spelen in Seoul en Brons in Barcelona, vier jaar later. Leontien van Moorsel haalde vier keer goud, 1 keer zilver en een keer brons tijdens drie Olympische Spelen.
Leontien van Moorsel was zondag niet te bereiken voor commentaar op de beschuldigingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.